Anders blev den första ingenjören tack vare sitt fritidsintresse

anders_stenberg

Anders Stenbergs stora intressen har alltid varit idrott, friskvård och att träna ergonomiskt rätt. I sin ingenjörsutbildning vid högskolan i Halmstad valde han därför en unik inriktning och specialiserade sig på biomekanik och ergonomi. Som avslutning på studierna gjorde han sitt examensarbete på Nordic Gym, vilket ledde till att han fick anställning på företaget, och han flyttade upp till Bollnäs där huvudkontoret ligger. Anders har arbetat på Nordic Gym i 11 år, men numera bor han i Jönköping och arbetar på distans.

Sedan ett halvår tillbaka är företaget i en utvecklingsfas och nästan hälften av mitt arbete består just nu av produktutveckling. Att utveckla produkter är det absolut roligaste.

Christer Eriksson Jörnelind, som är ägare och utvecklare på Nordic gym, berättar:
– Anders tog själv kontakt med oss under sin utbildning eftersom han ville göra en skridskomaskin som exjobb, men vi ville att han skulle göra ett träningsprojekt för äldre istället. Anders antog utmaningen och gjorde ett väldigt bra arbete, han fick till och med stipendier för det, och vi anställde honom.

Jag har stannat länge för att jag trivs så bra, arbetet är utvecklande och varierande, säger Anders.

Anders har en bred roll som spänner över olika arbetsområden, från inköp och försäljning till produktutveckling.

Anders har ett extremt stort engagemang, och med åren har han också blivit mer och mer affärsmässig. Som konstruktör utvecklar han produkter utifrån kundernas behov och han tar hem affärer direkt med kunderna via säljarna. Han har absolut bidragit till företagets resultat och utveckling, avslutar Christer.